7256 SAYILI KANUN İLE BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI Tarihi: 07.12.2020

7256 Sayılı Kanun ile Borçların Yeniden Yapılandırılması Başvuru Süreci:

Son Başvuru Tarihi: 31.12.2020

Kira Borçları İçin Son Başvuru: 28.02.2021

Başvuru Adımları;

1- Başvuru Talep  formun eksiksiz doldurulması,

Başvuru Talep Formunu Buradan İndirebilirsiniz )

2-Başvuru formunda istenilen belgelerin tamamlanması, (vekaletname, tüzel kişilik ise kanuni temsilcisi veya yetki belgesi)

3-Doldurulan başvuru formu;

-Hanönü  Belediyemizin Mali Hizmetler müdürlüğü  Su,  Emlak ve Tahakkuk  Gelirler  birimine  bizzat teslim edilmesi veya

-Covid-19 tedbirleri kapsamında http://www.hanonu.bel.tr/ web sitemizden çıktısı alınıp doldurulan başvuru talep formunu imzalayarak  adresine taahhütlü  posta ile 31.12.2020 tarihinden önce gönderilmesi halinde kontrol işlemleri yapılarak yapılandırma işlemi yapılacaktır.

Ancak yapılandırılacak borç dava konusu ise davadan feragat dilekçesi ile birlikte bizzat başvuru yapılması gerekmektedir.

**Kanun kapsamında vadesi 31/08/2020 ve öncesi borcunuz olup olmadığı bilgisine Hanönü  Belediyemizin  0366 497 51 95- 96 numaralı telefonlarından  ulaşıp bilgi alabilirsiniz.

7256 Sayılı Kanun ile Borçların Yapılandırılmasına göre İSTENİLEN BELGELER;

1-Gerçek kişiler için gerekli belgeler; imzalı yapılandırma formu, vekili başvuru yapacak ise vekaletname.

2-Tüzel kişiler için gerekli belgeler; kanunu temsilcisi veya yetki belgesi-vekaletname

Yapılandırılabilecek Borç Türleri

İlan ve Reklam Vergisi, Eğlence Vergisi, Yangın Sigorta Vergisi, İşgaliye Harcı, Harcamalara Katılma Payı, Katı  Atık, Hasar-Tahrip bedelleri, Ecrimisil Gelirleri, Hal Rüsumları, Belediye Meclis Kararı ile tespit edilen ücretler, Sözleşmeli Kira alacakları ve Geçici Tahsisler, İdari para cezaları ve Kanun Kapsamındaki Diğer Borçlar