Hanönü Belediye Başkanımız Serkan UÇAR Çeltik üreticilerini ziyaret etti. Tarihi: 27.04.2020

Bu gün sizler evlerinizde Covid 19 salgını ve hafta sonu aynı zamanda Mübarek Ramazan ı şerif ayının mahmurluğu ile oturup izole olmuş dinlenirken. Çiftçilerimiz bizler için çalışıyorlar ilçemiz içerisinden geçen Gökırmak vadisi Osmanlı arşivlerinde yapılan incelemelerde sarayın üçüncü dönem pilavlık pirincini karşılayan yöredir. Bu zamanda 3000 dönüm çeltik ekimi yapılmaktadır Bu gün ben Gökçeağaç köyümüz tarım arazisinde Hayri ÜNAL ve ortaklarınca su tutumu Keşan öncesi modern aletlerle Lazer aleti ile tesviye yapılarak çeltik gölü hazırlayan Sinop Saraydüzlü dostum girişimci çiftçi Mustafa DİLİK Kardeşimizle hem sohbet ettik hemde çiftçilerimizin yanında olduk. Eskiden Mandalarla , Öküzlerle yapılan işler Şimdi 4x4 Traktör ler , tarım aletleri , biçer döverler ile yapılıyor. Değişmeyen tek eleman insan faktörü, ilçemizde tarım işiyle uğraşan üretici çiftçilerimize Bol Bereketli kazançlı üretim ve hasıllar diliyorum . Son günlerde savaşan ülkeler coronavirüs salgını dolayısı ile yerel üretimin ve gıda nın önemini anladılar. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün veciz ifadesindeki gibi " Köylü Milletin Efendisidir." Sizler evlerinizde kalın hayat eve sığar. Çiftçilerimiz bizler için üretiyor. Yerel üreticilerimiz den ihtiyaçlarımızı karşılarsak onlarda bizler için bol bol üretirler.
#HayatEveSığar
#MücadeleyeDevam